Naar de inhoud.

Veel gestelde vragen door opdrachtgevers en Partners

Kunnen wij de Assistant na de opdracht/plaatsing in vaste dienst nemen?
Ja dat is mogelijk. Meer dan 95% van al onze plaatsingen loopt uit in een vaste aanstelling bij onze Partner met een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%. Als de "klik" er is en alle partijen hebben hun draai gevonden.... dan is het mogelijk ja. Daar zijn wij als bureau natuurlijk niet heel erg blij mee, want het is ook in deze tijden niet makkelijk om goed opgeleide en gemotiveerde Assistants te vinden. Maar wij hebben ook als motto "Als je het goed doet, komen ze vanzelf weer terug" en dat geldt voor zowel onze Partners als onze Assisants. Wij hanteren een periode van 1.040 declarabele uren alvorens onze Partner onze Assistant kosteloos over kan nemen. Zie ook onze leveringsvoorwaarden.
Is het ook mogelijk om een Assistant voor een project via Assistant2 te krijgen?
Dit is zeker mogelijk. 95% van al onze plaatsingen loopt uit in een vastdienstverband bij onze Partners. Maar het komt ook voor dat bedrijven/Partners ons bellen voor kortlopende projecten bijvoorbeeld bij ziekte, zwangerschapsvervanging of vakantievervanging.
Kan een Assistant een cursus volgen als daar bij de Partner behoefte aan is?
Ja, dat kan. Assistant2 staat ondermeer voor (door)ontwikkelen. Immers de Assistant van nu moet klaar zijn voor morgen. Het verzoek om een gerichte cursus te volgen wordt besproken met de contactpersoon die de Assistant onder haar of zijn hoede heeft. Assistant2 zoekt vervolgens in overleg de juiste cursus die precies past bij de behoefte. Uiteraard kent Assistant2 voor iedere Assistant die zij plaatst ook een individueel LoopbaanOntwikkelingTraject
Wanneer kan ik een beroep doen op Assistant2?
Als u op zoek bent waar dan ook in Nederland naar een Assistant van nu! Assistant2 wordt veelal ingeschakeld voor invulling van vaste banen/vacatures. 95% van al onze banen loopt uit in een vaste aanstelling bij onze Partners. Met een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%. Onze toegevoegde waarde? Wij nemen de gehele (vind en voor) selectieprocedure uit handen. Daartoe behoren onder andere het vinden van kandidaten via ons eigen netwerk, een uitgebreide screening (minimaal drie gesprekken), het afnemen van taaltesten en het natrekken van referenties. Assistant2 werkt op deze wijze ondermeer samen met Partners zoals Heerema in Leiden, Van Oord in Rotterdam, PwC in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Uiteraard zetten wij Assistants ook in op tijdelijke projecten zoals vakantie vervanging, zwangerschap en ziekte.
Assistant2 plaatst Assistants? Wat houdt dat precies in?
95 % van al onze opdrachten (bij ons plaatsingen genoemd) loopt uit in een vaste aanstelling bij een van onze Partners. Het gros van onze Assistants die in onze zogenaamde 'kaartenbak' zijn opgenomen, komt uit een vast dienstverband en zijn vaak op zoek naar een andere vaste baan. Wij kennen hen vaak al, omdat we al meer dan 30 jaar in het vak zitten. De meesten komen dan ook uit ons eigen netwerk. Voordat zij überhaupt in onze 'kaartenbak'  opgenomen worden, praten wij minimaal drie keer met hen, worden taaltesten afgenomen, controleren wij diploma's, trekken wij referenties na en vragen wij naar de laaste salarisspecificatie. Nadat onze Partner aan heeft gegeven dat men opzoek is naar een Assistant van nu, hoeven wij niet te gaan zoeken. Immers onze kaartenbak is geheel bijgewerkt en altijd up 2 date. Binnen 4 uur kunnen wij onze Partners laten weten of wij iemand kennen die aan het gezochte profiel voldoet. Er vinden vervolgens gesprekken plaats en als de keuze over en weer is gemaakt, arbeidsvoorwaarden en tarief zijn bepaald, is de plaatsing een feit! Uiteraard begeleiden we de plaatsing en vinden we het belangrijk dat onze Assistants zich ontwikkelen. Na 1.040 declarabele uren staat het onze Partners vrij om de Assistant kosteloos over te nemen (zie ook onze leveringsvoorwaarden). Dit doen we al sinds 2007 en met een slagingspercentage van plaastingen dat hoger ligt dan 98%.